Grup Operatiu SMOKE UP – Estratègies per a la millora de la seguretat i sostenibilitat de productes fumats llestos pel consum

10 February 2025

Grup Operatiu SMOKE UP – Estratègies per a la millora de la seguretat i sostenibilitat de productes fumats llestos pel consum

El Grup Operatiu SMOKE UP, de l’Associació Europea per a la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles (AEI-Agri) finançat per la Unió Europea, té com a objectiu principal capacitar les empreses elaboradores de productes llestos pel consum fumats de les estratègies necessàries per la millora de la seguretat i sostenibilitat.

El consorci està format per Embotits Monells com a líder i membre beneficiari, Angulas Aguinaga com a membre beneficiari i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) com a centre tecnològic i coordinador. A més, hi participa donant suport en diferents activitats, el soci no beneficiari Proveedora Hispano Holandesa.

Durant el desenvolupament de les activitats previstes, es plantegen reptes tals com:

  • La investigació, el desenvolupament i la implementació de mètodes alternatius als processos d’elaboració tradicionals de productes fumats (salmó i bacó), amb un clar enfocament cap a la sostenibilitat i a la millora de la seguretat alimentària.
  • La millora de l’eficiència dels processos d’elaboració per minimitzar els costos associats, preservar els recursos naturals i reduir l’impacte ambiental, innovant en productes i processos més sostenibles que garanteixin l’obtenció d’aliments més segurs i sans per les generacions futures.

Projecte cofinançat per la UE a través de la intervenció 7161 del PEPAC 2023-2027